Snijd de tomaatjes en de feta in stukjes. Doe het witbroodmix met de olie, de tomaatjes, de feta, de oregano en 3 dl handwarm (40 graden) in een kom en kneed er met de hand een soepel deeg van.
Voeg als het deeg te droog is, nog een beetje extra water toe. Laat het deeg in de kom, afgedekt met huishoudfolie, 10 minuten op kamertemperatuur rijzen. Kneed het nogmaals goed door en vorm er een ovaal brood van. Bestuif het brood met het roggemeel en leg het op een met bakpapier bekleed bakblik. Snijd het om de drie cm met een heel scherp mes (of scheermesje)± 1 cm in.
Laat het deeg afgedekt met een schone theedoek met daaroverheen een stuk huishoudfolie 35 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven op de hoogste stand voor. Zet de oven op 200 graden en bak het brood in ± 25 minuten mooi lichtbruin en gaar.
Het brood is gaar wanneer het hol klinkt als je er op klopt. Laat het brood op een rooster afkoelen.
Bereidingstijd: ca 30 minuten en ± 45 minuten rijstijd en ± 25 minuten oventijd.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |